شرکت راهگزین رایانه
تیم تحلیل سیستم و کسب و کار راهگزین رایانه می تواند با مطالعه دقیق ساختار سیستم شما در حوزه بانکداری و پرداخت، در راستای بهبود عملکرد کسب و کارتان، با کمترین تغییرات و هزینه، مشاوره ای حرفه ای ارائه دهد.
راهگزین رایانه می تواند با تحلیل دقیق بازارِهدف شما، راهکارهایی نوین و همگام با بروزترین فناوری های موجود در جهان ارائه دهد تا بتوانید در رقابت تنگاتنگ موجود در حوزه بانکداری و پرداخت، اول باشید.
راهگزین رایانه می تواند با بررسی دقیق بیت به بیت سیستم و شناسایی نقاط ضعف، تحلیلی دقیق از امنیت و کارآمدی سیستم شما انجام داده و راهکاری اصولی را برای رفع آنها ارائه دهد.
به علاوه، تیم قدرتمند امنیت ما می تواند مطمئن ترین راهکارهای امنیتی را برای شبکه و زیرساخت پرداخت شما ارائه دهد.
امروزه ثابت شده است که اعتبارسنجی با رمزهای پویا نسبت به رمزهای ایستا قابل اعتمادتر و امن تر می باشد. یکی از متداول ترین انواع رمزهای پویا رمزهای یک بار مصرف یا OTP می باشد. راهکار OTP ارائه شده توسط راهگزین رایانه "ستاره" نام دارد که سه راهکار برای دریافت یک رمز یک بار مصرف ارائه می دهد: اپلیکیشن موبایل، دستگاه توکن، و به صورت آنلاین (از طریق پیام کوتاه، ایمیل، شبکه های اجتماعی).
در حال حاضر، حجم زیادی از تراکنش های کارتی در شبکه های بانکی آنلاین متعلق به پرداخت خرد می باشد که می تواند هزینه های سنگینی بر دوش کسب و کارهای بانکی بگذارد. راهگزین رایانه یک کیف پول دیجیتال آفلاین ارائه می دهد تا بتوان تراکنش های پرداخت خرد را از طریق پرداخت های آسان، سریع، و امن (آساپی) اداره کرد. این راهکار نه تنها این حجم از تراکنش ها را به زیرساخت آفلاین منتقل می کند، بلکه راه حلی نیز برای مشکل "پول خرد" ارائه می دهد چرا که تجسمی دیجیتال از پول فیزیکی بوده و قابلیت تقسیم به کوچکترین واحدهای ارزی را دارد.
پرداخت آسان، سریع، امن؛
گسترش پذیری بالا؛
زیرساخت مقرون به صرفه؛
بهترین جایگزین پرداخت های کارتی (POS)؛
کاهش هزینه های ناشی از پرداخت خرد برای کسب و کارهای شبکه پرداخت.
یکی از حیاتی ترین مسئله های هر کسب و کاری امنیت داده ها و کنترل دسترسی به بخش های مختلف سیستم می باشد. NIU.IAM در عین ارائه بهترین عملکرد و زمان پاسخ دهی، از امنیت سیستم شما اطمینان حاصل می کند. این راهکار با ارائه قابلیت ایجاد کاربران به صورت متمرکز، پشتیبانی از ورود به سیستم یکپارچه (SSO)، و بهره مندی از ویژگی یکپارچه سازی هویت، کمک می کند تا سیستم شما سازمان یافته تر شده و در نتیجه عملکرد بهتری داشته باشد.
عملکرد بالا در پردازش درخواست و پاسخ دهی سریع؛
ایجاد متمرکز کاربران، مدیریت کاربران، و یکپارچه سازی هویت؛
پشتیبانی از پروتکل های اعتبارسنجی و کنترل دسترسی استاندارد همچون OAuth2، SAML، Openid، و غیره؛
ورود به سیستم یکپارچه (Single-Sign-On)؛
صدور مجوز دسترسی نقش مبنا، ویژگی مبنا، و سیاست مبنا.
با توجه به اهمیت فراوان به کارگیری فناوری های روز در کسب و کارهای پرداخت و ضرورت ارائه زیرساخت مناسب برای توسعه کسب و کار بانکی، پروژه ایجاد کانالی با قابلیت تبدیل پروتکل های مختلف به یکدیگر، ارائه سرویس های گوناگون، و تعریف جریان های کاری درون کانال لازم به نظر می رسید. با افزودن یک ماژول IAM به چنین کانالی، تیم تحلیل و توسعه راهگزین رایانه کانال یکپارچه ای ارائه می دهد که قابلیت مدیریت هویت نیز دارد. به عبارت بهتر، مجموعه یک سرویس باس، آداپتورهای آن، و IAM کانال بانکی یکپارچه داریون را تشکیل می دهند.
کانال داریون از ویژگی های سودمند سرویس باس داریون، NIU.IAM، و آداپتورهای لازم که همگی توسط راهگزین رایانه طراحی و تولید شده اند بهره می برد.
عملکرد بالا در پردازش درخواست و پاسخ دهی سریع؛
یکپارچه سازی سرویس ها و فرایندهای سازمانی در یک تک کانال؛
تبدیل پروتکل ها و وب سرویس های گوناگون به یکدیگر؛
ادغام با سیستم IAM برای اهداف کنترل دسترسی.
سالهاست که بانک ها و موسسات مالی در ایران سرویس صدور آنی کارت را در تمامی شعبات برای مشتریان خود فراهم می کنند. صدور آنی کارت به فرایند تولید داده های کارت، چاپ روی پلاستیک کارت، تولید PIN، و فعالسازی کارت در شعبه بلافاصله پس از دریافت درخواست مشتری برای صدور کارت اطلاق می شود. لازم به ذکر است که نوع کارت اعم از کارت نقدی، اعتباری و غیره تاثیری در فرایند صدور آنی ندارد.
علی رغم این که این سرویس در ایران کاملا جاافتاده است، به دلیل وجود برخی محدودیت ها در رابطه با بحث های امنیتی کارت های هوشمند، در تمامی بانک ها و شعبه های بانکی به کار گرفته نشده و لذا در سوئیچ های استاندارد بین المللی گنجانده نمی شود. در صورت نیاز به ارائه سرویس صدور آنی کارت، صاحبین کسب و کار باید یک راهکار مناسب خریداری کرده و به سیستم خود اضافه کنند.
راهگزین رایانه با مطالعه و بررسی بروزترین و محبوب ترین راهکارهای صدور آنی کارت در دنیا، تحلیل دقیق معماری های بانکداری در ایران و شناسایی نیازمندی های اصلی مشتریان در طی همکاری در پروژه های مختلف بانکی، راهکاری بسیار مناسب تر به نام "چابک" ارائه می دهد که با پیروی از قوانین و دستورالعمل های بانک مرکزی ایران و در عین حال در نظر داشتن ویژگی ها و مشخصات سوئیچ های استاندارد بین المللی طراحی و پیاده سازی شده است. چابک راهکاری کارآمدتر از نمونه های موجود در بازار برای صدور آنی کارت های مگنت و هوشمند ارائه می دهد.
تامین امنیت داده های کارت؛
محافظت از داده های حساس کارت (CSD) و پیروی از قوانین PCI؛
سازگاری کامل با فرایندهای کسب و کار سوئیچ های استاندارد بین المللی؛
تولید PIN و ارائه آن به مشتری به شیوه ای امن و محافظت شده.
نظم نوین دیجیتال
در قرن بیست و یکم همه چیز به سمت دیجیتال شدن پیش می رود و سیستم پرداخت نیز از این موضوع مستثنی نیست. از زمان مبادله کالا به کالا تا تثبیت اسکناس و سپس تراکنش های کارتی، اکنون با در دست داشتن تلفن های همراه هوشمند، جدیدترین شکل پول "ارز دیجیتال" می باشد. ارزهای دیجیتال هم می توانند نماینده ارزهای ملموس باشند، مثل تتر که معادل یک دلار آمریکا می باشد، و هم می توانند کاملا مستقل از آنها باشند، مانند بیت کوین. با وجود اینکه احتمالا افراد زیادی با پرداخت های دیجیتال آنلاین آشنایی دارند، پرداخت های دیجیتال آفلاین، به دلیل نوظهور بودن، خیلی شناخته شده نیستند. اگرچه این ویژگی مزیت بزرگی به راهکارهای کیف پول موبایلی کنونی اضافه می کند که هم اکنون شایستگی خود را در صرفه جویی در زمان، کنترل هزینه ها، و ارائه تجربه پرداختی آسان تر ثابت کرده اند.
حالا دیگر همه چیز به هم متصل است
در حدود چهل سال پیش، اگر وارد شعبه ای از بانک شده و درخواست انجام تراکنشی مربوط به حسابی در شعبه ای دیگر را داشتید، حداقل یک روز طول می کشید تا اپراتور درخواست شما را در سرور محلی و سپس مرکز داده ثبت کند تا شعبه دیگر در پایان روز (EOD) به آن داده ها دسترسی پیدا کرده و عملیات را تکمیل کند. هرچند، با پیشرفت تکنولوژی و اختراع اینترنت، متمرکز ساختن سیستم های بانکی ممکن شده و اندکی بعد منجر به پیدایش سیستم های بانکداری متمرکز (CORE Banking Systems) شد.
بانکداری متمرکز اجازه داد شعبه های مختلف یک بانک به اطلاعات مشتریان و حساب ها در کلیه شعبه ها دسترسی داشته باشند تا بتوانند تجربه بهتری را هم برای مشتریان و هم برای کارمندان فراهم کنند. در این رویه، حساب ها بلافاصله پس از انجام تراکنش متاثر می شوند.
با گسترش حوزه کسب و کار خود به منظور ارائه سرویس های بیشتر، صاحبان کسب و کارهای بانکی ضرورت یکپارچه سازی ساختار بانک با دیگر اجزا را احساس کردند. از طریق یکپارچه سازی سیستم بانکداری متمرکز، تمام اجزای موجود در معماری بانک به هم متصل می شوند. این اجزا ضرورتا متعلق به بانک نبوده و ممکن است توسط ارائه دهنده های مختلف یا شرکت های ثالثی که بانک با آنها قرارداد دارد ارائه شوند. در واقع، یکپارچه سازی سیستم بانکداری متمرکز تعامل بین رابط های کاربری شعبات، CMS، TMS، شرکت های ثالث، هاست ها، هوش تجاری، شبکه های پرداخت بین المللی، سازمان های نظارتی و تنظیمی، PSP ها، CBS و غیره را از طریق پروتکل ها و استانداردهای مشخص و به شیوه ای امن امکان پذیر می سازد تا در عین حفظ امنیت داده های تبادلی با کنترل و مانیتورینگ دسترسی به منابع مختلف، کسب و کارهای بانکی گسترش پذیرتر شده و به انعطاف پذیری آنها افزوده شود.
همه گیر شدن استفاده از یکپارچه سازی سیستم بانکداری متمرکز، راه را برای ظهور بانکداری باز و بانکداری دیجیتال هموار می سازد.
هر آنچه که بخواهید با بانکداری باز در اختیار شماست
روز به روز، نیاز مشتریان به دریافت خدمات بیشتر در رابطه با حساب های بانکی افزایش یافته و انتظار می رود صاحبان کسب و کارهای بانکی به خوبی این نیازها را مرتفع سازند. هرچند، تغییر دادن سیستم بانکداری متمرکز به منظور ارائه سرویس های بیشتر راهکار کارآمدی محسوب نمی شود چرا که با اعمال کوچکترین تغییری در سیستم بانکداری متمرکز، باید دوباره از ممیزی تست های امنیتی و استانداردهای مختلف گذشت که کاری زمان بر و هزینه بر است و به علاوه تمامی اجزای دیگر نیز باید مطابق با آن تغییرات اصلاح شوند.
از طرف دیگر، با ارائه اطلاعات کافی به شرکت های ثالث در عین حفظ مسائل امنیتی، می توان وظیفه ارائه این خدمات به مشتریان را به آنها واگذار کرد. به عبارت دیگر، سازمان های مجاز متخصص در شناسایی نیازهای مشتریان قادر خواهند بود با دسترسی به اطلاعات مالی آنها از طریق API ها به خوبی به این نیازمندی ها پاسخ دهند و در نتیجه، توسعه دهندگان سیستم بانکداری متمرکز تنها بر توسعه ساختار بانکی و امنیتی خود تمرکز خواهند کرد.
بر اساس دومین دستورالعمل سرویس های پرداخت اتحادیه اروپا (EU PSD2)، یا به اصطلاح بانکداری باز، که در 13 ژانویه 2018 اجرایی شده است، بانک ها موظف خواهند بود به شیوه ای امن اطلاعات مالی مشتریان را (با اجازه صریح خودشان) در اختیار سازمان های ثالث مجاز قرار دهند تا بتوانند سرویس هایی به مشتریان ارائه دهند که به آنها در مدیریت سرمایه گذاری منابع و هزینه ها به شیوه ای بهینه تر کمک کنند. به علاوه، استاندارد بانکداری باز نحوه ایجاد، به اشتراک گذاری و دسترسی به داده ها را تعیین می کند. برخی از مزایای به کارگیری بانکداری باز انتقال وجه آسان تر و ارائه مقایسه از محصولات مورد نیاز به منظور ایجاد یک تجربه بانکی است که به نحو احسن نیازهای کاربر را به شیوه ای مقرون به صرفه بر طرف کند.
قدرت در گرو مدیریت هویت و کنترل دسترسی است
تعامل همیشگی با مشتریان و شرکا کلید موفقیت در دنیای در هم بافته شده کسب و کار امروزی است. با این حال، حصول اطمینان از اینکه هر شخص تنها به منابع مورد نیاز دسترسی داشته باشد مهمترین امر در رابطه با امنیت داده ها و سهولت کاربری می باشد.
امروزه دیگر صرف به کار گیری یک جفت نام کاربری و رمزعبور نمی تواند امنیت در برابر انبوه حملات بر منابع کسب و کار را برقرار کند، به خصوص در کسب و کاری با حساسیت راهکارهای پرداخت.
مدیریت هویت و کنترل دسترسی، یا به اختصار IAM، فریم ورکی از سیاست ها و تکنولوژی ها برای کنترل دسترسی کاربران به منابع گوناگون در یک سازمان، مانیتورینگ و سرپرستی فعالیت های آنها، و حصول اطمینان از برآورده شدن تمام نیازمندی های مربوط به مدیریت هویت و کنترل دسترسی می باشد. به همین دلیل است که اغلب راهکارهای IAM از تکنولوژی های مختلفی همچون دستگاه های زیست سنجی (مثل حسگر اثر انگشت)، یادگیری ماشین (Machine Learning)، و هوش مصنوعی برای تقویت اقدامات امنیتی بهره می برند.